torsdag 6 augusti 2009

Fair Play Football listar

Fair Play Football kommer under de kommande veckorna lista Europas Topp 5 hetaste spelare på alla positioner.


TOPP 5 Anfallare

Lionel Messi – Det råder ingen tvekan om att Messi är världens bästa fotbollsspelare för stunden. Hans otroliga teknik och speluppfattning gör det svårt för motståndarlaget att försvara sig mot Messi. Hur han lyckas hålla bollen så nära sig hela tiden i den hastighet han har när han anfaller är otroligt. Messi är världens bästa fotbollsspelare helt enkelt.

2, Diego Forlán – Hans 32 mål för Atletico Madrid förra säsongen säger en hel del, och det är inga dåliga mål han gör. Han är en riktigt komplett och duktigt fotbollsspelare och det som utmärker honom lite extra är att han är lika bra med högerfoten som vänsterfoten.

3, Zlatan Ibrahimovic – Skyttekung i Italienska Serie A med sina 25 mål, Pep Guardiola gjorde en väldigt bra beskrivning på Zlatan, För sin storlek är han oerhört teknisk och kvick, kanske den bästa i världen, vi låter det vara osagt. Men Zlatan fortsätter att imponera och kunde lika gärna ha kommit etta som två i listan. Nu blev det bara en tredje plats för svensken denna gång, men jag tror han kommer att klättra på listan efter nästa säsong.

4, Fernando Torres - El Nino som han kallas har alltid sagts vara ett underbarn och att han skulle bli världens bästa forward, och det är han på väg att bli. Han har haft det tungt med små skador som satt stopp för världsforwarden. Han stora styrkor är han extrema kvickhet och snabbhet med bollen, och en grym striker.

5, Marcus Berg – Det finns så många strikers ute i fotbollseuropa, det finns säkert ett par andra spelare som kunnat ta femte platsen i denna lista, men Marcus Berg befinner sig nog i sitt livsform och förtjänar denna femte plats. Skyttekung i U21 EM och en fantastisk säsong i Groningen gör att jag tycker Marcus förtjänar att nämnas på listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar