tisdag 11 augusti 2009

Fair Play Football listar

Fair Play Football kommer under de kommande veckorna lista Europas Topp 5 hetaste spelare på alla positioner.

Topp 5 Mittfältare

1, Andrés Iniesta – Han har en kvickhet och snabbhet som bara få mittfältare har. Man kan säga att Iniesta på ”egen hand” tog Barcelona vidare från semifinalen i Champions League efter hans mål i slutet av matchen. Hans enorma speluppfattning gör han ännu bättre. Han är även en riktigt vass avslutare, som skapar problem för motståndarn genom sina passningar och avslut.

2, Xavier Hernández (Xavi) – Fast om man inte är ett Barca-fan så går det inte att komma ifrån att Xavi tillsammans med Iniesta bildar världens bästa mittfält, i alla fall offensivt sett. Xavi är en mycket duktigt spelare på fasta situationer, en bra avslutare och en fantastisk framspelare. Han oerhörda kamparanda gör att han är en extremt viktig spelare för sitt Barcelona och även för det spanska landslaget. Han är även en spelare som är duktigt defensivt och som snabbt kan ställa om spelet till hans lags fördel.

3, Steven Gerrard – Liverpools hjärta, så kan man förklara Gerrard. Hans 16 mål den förra säsongen hjälpte Liverpool något oerhört. På sin mittfältsposition är han en av de bästa allra i världen, hans otroligt fina högerfot har man fått se en del av de senaste säsongerna, framförallt hans frisparkar och distansskott. Han är även en duktig straffsparksläggare och en spelare som ständigt ställer till det för motståndarlaget både med boll och utan.

4, Francesc Fàbregas – 22-åringen som länge klassas som ett av Spaniens största underbarn fortsätter att imponera. Som 21-åring blev han vald till kapten i det engelska storlaget Arsenal. För sin ålder är han en av de allra bästa i världen, hans otroliga slit defensivt som offensivt gör honom till en av de viktigaste spelarna för Arsenal.

5, Xabier "Xabi" Alonso – Hans övergång till Real Madrid har gjort många Liverpool-fans ledsna. Xabi var en spelare som aldrig var nöjd som jag fatta det, han ville alltid bli bättre och han kämpa in i sista sekund av matcherna. Han var en av de viktigaste spelarna för det spanska landslaget under EM 2008, då han med sin vinnarskalle kämpade något oerhört för att landslaget skulle lyckas.

Nu har vi på Fair Play Football listat vilka spelare vi tycker förtjänade en plats på listan
Nu vill vi veta vilka spelare just du skulle ha valt och varför, tack på förhand!

4 kommentarer:

  1. Lite vågat måste jag säga att ändå försöka göra en topp 5 lista då det lätt skulle kunna finnas 100 sådana här topp 5 listor och alla med olika namn i. Vi har ju även Ronaldo, Lampard, Kaka osv..

    SvaraRadera
  2. Tobias: Vi förstår precis hur du menar, därför vill vi att ni skall ta ur eran topp 5 lista. I detta fallet mittfältare. Så kommer vi inom den närmaste framtiden sammafatta Läsarnas Topp 5 Lista.

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att ni inte bara tog med de självklara i listan som t.ex. Lampard utan att ni vågade ta med unga och inte bara de gamla rutinerade. Men sen sen skulle jag gärna vilja ha sett Lampard på denna lista, men fortsätt köra eran lista med vilka ni tycker förtjänar en plats.

    SvaraRadera