fredag 14 augusti 2009

Manchester City

Alla lag har nog under den senaste tiden drabbats av Manchester Citys värvningshysteri och det har snackats om Messi, Ribery med mera. Vi på Fair Play Football kan ju inte låta bli att ta upp "ämnet" Manchester City.

Kan pengar köpa framgång?
Det måste i alla fall Khaldoon Al Mubarak tro, han har lagt enorma summor på klubben och det ryktas om att Mark Hughes inför Silly Season fick lov att köpa spelare för 840 miljoner svenska kronor. Mark Hughes har lyckats värva världsspelare till klubben som t.ex. Tevéz, Adebayor med mera. Men räcker det bara med massa stjärnvärvningar för att nå framgång? Nu är det upp till bevis för Manchester City att visa det i sådana fall. Det kommer bli spännande att följa City under den kommande säsongen och se om Mark Hughes lyckas spela ihop laget och nå framgång.

Transfer
Manchester City har under det pågående transferfönstret köp spelare av absoluta världsklass, och det lär inte vara över för City än, för det har på senare tid kopplats samman med spelare som Messi. Vi kollar hur City värvat och vilka de sålt än så länge under Silly Season.

In
Kolo Toure och Adebayor(Arsenal), Carlos Tevéz(Man United), Rogue Santa Cruz(Blackburn) och Gareth Barry från Aston Villa. Den mest spännande värvningen måste nog vara den av Carlos Tevéz som under förra säsongen mestadels fick värma bänken och fick aldrig någon riktig chans av Sir Alex i United. Nu får vi se om han lyckas få någon plats i Manchester City, för det borde han la få eftersom han nog nu är en av de största i Manchester City, men samtidigt finns det nio strikers i Citys trupp som slåss om en plats. Det rycktas också att Messi skall vara på väg till klubben, då han själv skall få bestämma hur mycket pengar han vill ha för att lämna Barcelona, och det är inte heller första gången Messi kopplats samman med Manchester City. Senast var under vintertransfönster då Messi valde att stanna i Barcelona.

Ut
Elano Blumer går till Galatasaray där han blir lagkamrat med skadedrabbade Tobias Linderoth.
Felipe Caicedo går till Sporting CP på lån resten av säsongen.
Daniel Sturridge går till Chealsea där han skall slåss om en plats i startelvan, och om han kommer han få spela anfallare eller yttermittfältare återstår och se.
Darius Vassel och Dietmar Hamanns klubbadresser för kommande säsong är ännu inte klara.
Också lånas den Engelska U-21 landslagsmålvakten Joe Hart ut till Blackburn för resten av säsongen.

Mark Hughes
Har lyckats väldigt bra under transferfönstret och värvat absoluta världsstjärnor och gjort fansen nöjda. Kommer Mark Hughes lyckas lika bra med att göra fansen lyckliga i ligan under kommande säsong återstår att se. Han lyckades leda laget till en tionde plats förra säsongen och misslyckades med det fansen ville; Placera sig bland topp sju och vara med och kämpa om en plats till spel i Europa. Så blev det inte för Mark Hughes och han City förra säsongen, och jag var helt säker på att Mark skulle få lämna sin plats som tränare för City inför den kommande säsongen. Men Khaldoon Al Mubarak verkar ha förtroende för Mark Hughes och har låtit honom stanna som tränare. Frågan är om Mark Hughes kommer klara att leda Manchester City till deras mål kommande säsong; Placera sig bland topp 7. Han misslyckad förra säsongen, kommer han lyckas i år? Det återstår att se.

Fair Play Football tippar Manchester City på en sjätteplats i 2009/2010 års Premier League.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar